063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Izvješće HGSS-a sa akcija spašavanja od 12.02.2012.

Objavio: hgss | 13.02.2012.

phoca thumb_l_7Snijeg koji je padao protekle noći ponovno je zameo puteve u mnogim prigradskim naseljima te onemogućio komunikaciju sa gradom. Tijekom dana spašavatelji HGSS-a imali su ukupno četiri akcije spašavanja i pomoći građanima.

Prva akcija izvedena je u mjestu Ulog južno od Mostara gdje je jedna osoba imala komplikaciju od upale pluća i dodatno jake bubrežne bolove. Dojava našoj službi stigla je u 09,00 sati nakon čega je žurno okupljena ekipa od 10 spašavatelja i volontera sa 3 visokoprohodna terenska vozila i opremom za transport.  Spašavatelji su u 10,00 sati stigla nadomak naselja Ulog gdje je čišćeni put završio, nakon čega se približno 800 m do kuće oboljelog moralo pješice.

Nakon pregleda oboljelog od strane naše liječnice i zbrinjavanja obavljen je transport do vozila. Akcija je završena u 11.30 sati predajom pacijenta u centar urgentne medicine na daljnje liječenje. Veoma jaki udari vjetra otežavali su transport, kao i veliki nanosi snijega koji su u potpunosti zameli lokalnu cestu.

U akciji su učestvovali spašavatelji i volonteri Damir Biloš, Oliver Dujmović, Mihovil Čuljak, Miroslav Mihalj, Veronika Grgić, Goran Zovko, Goran Vidović, Dragan Popovac, Goran Mitrić i Samir Repeša

 Slijedeća akcija izvedena je između 12,00 i 13.30 sati na pravoslavnom groblju u Bjelušinama gdje je naša ekipa nakon pročiščavanja pristupa u groblju od starne volontera pomogla u prijenosu pokojnika do mjesta ukopa. Akcija je obavljena na molbu rodbine, a u istoj su pored gore navedenih članova HGSS-a iz prethodne akcije, učestvovali volonteri Marijo Marić, Zoran Kulušić, Goran Stojkić, Gordan Stojkić, Dalibor Boras, Mario Tomić, Kristijan Musić i Josip Pehar.

 

Osim navedenih akcija, izvršena su dva medicinska transporta.

 Sve četiri akcije obavljene su uz maksimalni trud i profesionalnost spašavatelja od kojih je većina deveti dan angažirana uz minimalne odmore.

 

Meteorološke prognoze za naredne dane predviđaju smirivanje vremena, ali putevi do mnogih okolnih mjesta i dalje su neprohodni, te su naše ekipe u stalnoj pripravnosti.

 

 

Datum: 12.2.2012.god.

Lokacija: Ulog, Mostar i Potoci

Broj učesnika: 19

Autor: Miroslav Mihalj

{phocagallery view=category|categoryid=10|limitstart=0|limitcount=20}