063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Izvješće HGSS-a za 05.02.2012.

Objavio: hgss | 5.02.2012.

 

Nakon prve jučerašnje akcije na Kobilovači, aktivnosti HGSS Mostar u suradnji sa prijateljima HGSS-a ( članovi HPD Prenj 1933; članovi ISS; i ostali gradski volonteri; kao i djelatnici Hitne medicinske pomoći)  ne prestaju.
 Moramo reći da smo i pored otežanih uvjeta rada zadovoljni što su se temeljne ideje ove organizacije ostvarile a to je pružanje pomoći potrebnima.
Od jučer do ranih jutarnjih sati smo imali 15ak aktivnosti ,a danas tijekom dana do evo kasnih večernjih sati ,samo koliko smo se mogli sjetiti od ove gužve, evidentirane su 24 aktivnosti.
Naravno, veliku zaslugu u svemu imaju vozači bagera koji su bili na raspolaganju premda nemaju nikakvu garanciju za pokrivanje troškova i onako pretjerano skupog goriva.
Uz to sve ove aktivnosti se obavljaju zahvaljujući vlastitoj opremi i vlastitim vozilima i, na žalost za sada, vlastitim troškovima za aktivnosti koje ne možemo odlagati kao što je gorivo, kupovina hrane i potrepština za potrebne.
Srećom, djelatnici Hitne medicinske pomoći su spremni za reakciju i suradnju i ovim putem im se zahvaljujemo na ustupljenim grijanim i uvjetnim prostorijama.
Ugodno su nas iznenadili i gradski volonteri koji su donijeli hranu u prostorije, kao i oni koji su cijelo vrijeme svesrdno pomagali.
Kao i građani koji su se osobno ili putem mobitela prijavili za volonterstvo, ukupno za sad njih 50ak, a sve skupa nas je 90ak.
Moramo spomenuti da su nas u prostorijama posjetili gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić i šefica odsjeka Civilne zaštite Grada Mostara Slavica Aničić i dali nam obećanja kako možemo računati na njihovu potporu za snošenje troškova kao i za uvjetne davno obećane prostorije.  S njima u posjeti bio je i domaćin direktor Doma zdravlja Mostar  doktor Davor Pehar.
Trenutno je u tijeku smjena dežurstava budući da su pojedini volonteri dežurali i više od 36h.
Za sutra smo se organizirali i imamo na umu snijeg koji je najavljen.
Nadamo se da će svi građani u ovim situacijama zauzeti potreban ozbiljan stav i misliti na vlastitu sigurnost  kao i sigurnost ostalih građana, a ujedno ne paničariti i ne zvati bez potrebe obzirom da time ugrožavaju živote onih kojima je pomoć prijeko potrebna.
Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i pomogli nam na bilo koji način.