063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Naši budući spašavatelji završili tečaj medicine gorskog spašavanja po ITLS standardima

Objavio: hgss | 3.02.2020.

Gorske službe spašavanja u Bosni i Hercegovini dobile su 24 nova pripadnika osposobljena za pružanje prve pomoći prema međunarodnim ITLS standardima u akcijama potrage i spašavanja na teško pristupačnim područjima. Među njima i četiri iz HGSS Mostar.


U Čapljini je protekloga vikenda održan prvi ovogodišnji tečaj medicine gorskog spašavanja po ITLS (International Trauma Life Support) standardima Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini.
Trodnevnu intenzivnu obuku za 24 polaznika iz Žepča, Jablanice, Posušja, Mostara, Ljubuškoga, Širokoga Brijega, Čitluka i Čapljine izvelo je 12 instruktora i instruktorskih kandidata GSSuBiH. Domaćin tečaja bila je Hercegovačka gorska služba spašavanja Čapljina.
Uz četiri polaznika i naša buduća spašavatelja, na tečaju su sudjelovale i tri instruktorice medicine gorskog spašavanja iz našeg HGSS Mostar.
Tečaj medicine gorskog spšavanja po ITLS standardima uz temeljni tečaj potrage i spašavanja obavezni su dio obuke za sve buduće gorske spašavatelje bez obzira na koju se specijalnost i kategoriju spašavanja u daljnjoj obuci opredjele.