063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Kako smo “otvorili” vrata

Objavio: Bojan Šunjić | 26.08.2021.

U srijedu smo, Danom otvorenih vrata, otvorili svoja vrata namjernim i slučajnim posjetiteljima koji su htjeli zaviriti u opremu, aktivnosti i rezultate naše volonterske, nevladine i neprofitne službe.

Izložili smo je opremu koju gorski spašavatelji koriste u svojim aktivnostima spašavanja sa visina, pod vodom i na vodi, spašavanja iz podzemnih objekata te opremom i softverskim alatima koje koriste u sve češćim akcijama potrage i spašavanja.

U godini kada slavimo deset godina rada, svoje goste informirali smo o svom radu, dosadašnjim rezultatima te mogućnostima i načinu priključivanja svijetu gorskih službi spašavanja.

Iskreno se zahvaljujemo svima koji su nas posjetili, a javnosti poručujemo: Naša vrata ostaju otvorena svima onima koji su spremni odreći se svoga vrmena i truda i kao volonteri pridružiti se službi koja neprekidno, 24 sata dnevno, 365 dana u godini, spašava ljudske živote na mjestima gdje druge službe to ne mogu.

Dan otvorenih vrata organiziran je u sklopu projekta Jačanja kapaciteta i razvoja gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini koji uz potporu Razvojne agencije Češke Republike provode Horska služba Češke Republike, Savez gorskih službi spašavan ja u Bosni i Hercegovini (GSSuBiH) i Ministarstvo sigurnosti BiH.