063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Nastavlja se potraga za nestalim u Međugorju

Objavio: hgss | 27.05.2013.

Potraga za nestalim talijanskim hodocasnikom Renatom Zambellijem u Medjugorju. Nakon dva dana neuspješnog traženja, u ponedjeljak 27.5.2013., policijska uprava Čitluk pozvala je Hercegovačku gorsku sluzbu spašavanja da organizira potragu za  nestalim  talijanskim držvljaninom.

HGSS je zatim pozvao sve spasilačke službe koje gravitiraju Medjugorju. Ukupno 173 sudionika potrage od kojih je 83 pripadnici oružanih snaga BiH te policija, lovci, mjestani, GSS Republike Hrvatske, GSS Jablanica, Livno, Tomislavgrad, Posušje, Široki Brijeg, ISS Mostar, GSS Mostar, HGSS Mostar, 6 potraznih timova sa psima. Pretražen je veliki dio terena, istočno od Medjugorja, ali nažalost nestali još nije pronadjen.

Pronadjeni su odredjeni tragovi koji upućuju na njegovo eventualno prisustvo na terenu. Potraga se nastavlja sutra ujutro nesmanjenim intezitetom.

Mada nestali Renato u krševitom i nepristupačnom terenu Medjugorja provodi već četvrtu noć, smatra se da postoji jos uvijek velika vjerojatnost da je moguce da ga pronadjemo živog.