063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Održan instruktorski seminar na Pogorelici

Objavio: hgss | 20.10.2014.

Od 17. do 19.10. 2014. Godine na Pogorelici je održan Instruktorski seminar u organizaciji Saveza gorskih službi spašavanja u sklopu kojeg GSSuBiH nastavlja sa službenom obukom svojih pripadnika gdje je sudjelovalo naših 6 članova.

Seminaru su prisustvovali kandidati za instruktore kojima je ovo bila svojevrstana priprema za proces u kojemu će kroz brojne obuke i tečajeve stjecati uvjete potrebne za polaganje ispita za instruktorsku licencu.

18 spašavatelja iz stanica ISS Mostar, HGSS Čitluk, HGSS Posušje, Klub spasavaoca Sarajevo, GSS Srebrenik  i HGSS Mostar tako su, pored sudjelovanja u praktičnim vježbama gdje su se učile i vježbale tehnike stijenskog spašavanja i spašavanja u ljetnim uvjetima, sudjelovali i na predavanjima instruktora Hrvatskog GSS-a i HPS-a, Mladena Mužinića koji je na vrlo kvalitetan način, podržan iskustvom, prezentirao načine kvalitetne asertivne komunikacije i prenošenja znanja te za GSSuBIH prezentirao postupke za efektno i metodološki učinkovito prenošenje vještina, naročito kod zahtjevnijih tehnika.

Sami sudionici ocijenili su seminar kao vrlo uspješnim. Ovo je samo jedan u nizu seminara i obuka koje GSSuBiH namjerava organizirati za svoje članice tijekom godine.