063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Poziv

Objavio: hgss | 21.12.2012.

U nedjelju, 23. Prosinca, od 12 do 15 sati bit će upriličeno ukrašavanje božićno-novogodišnjeg drvceta u Parku prirode Hutovo blato.

Idejni tvorac ovoga događaja je Interventna služba spašavanja Mostar, čiji će predstavnici ukrasiti drvce pod vodom, a kopnenu podršku će im osiguravati Hercegovačka gorska služba spašavanja Mostar, koja će ukrasiti vanjsko drvce.

Roštilj i prigodna zdravica dio su događanja na licu mjesta

Mjesto radnje je Svitava ( ulazni kanal vodotoka u jezero ispod el.centrale).

Ideju podržava i Uprava Parka prirode Hutovo blato, a sve to sa ciljem održavanja prirodnih ljepota naše zemlje. Simboličnim ukrašavanjem Hutovog blata ISS i HGSS dat će podršku i medijskoj kampanji i peticiji za očuvanje Parka prirode Hutovo blato koju je pokrenula Svjetska neovisna organizacija za zaštitu prirode (WWF).

ISS i HGSS borit će se svim svojim resursima i mogućnostima protiv negativnih utjecaja čovjeka na ekosustav Hutovog blata koji kao takvi utječu na promjenu prirodnog vodnog režima- smanjenje vodenih tokova, krivolov, te nepostojanje stvarne zaštite ovoga područja.

Ovo je samo još jedna u nizu akcija kojom se dokazuje bitnost i opravdanost postojanja ISS-a i HGSS-a.

Ekipe stoga pozivaju i sve građane da im se pridruže u nedjelju kako bi i oni doprinijeli očuvanju hercegovačkih prirodnih ljepota.