063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Treći dan potrage za nestalim Talijanom

Objavio: hgss | 29.05.2013.

Treći dan potrage za nestalim talijanskim hodočasnikom Renatom Zambellijem u Medjugorju u organizaciji ISS-a i HGSS-a, a upotrebljeni su novi resursi koji su se stavili na raspolaganje voditeljima potrage.

Helikopter oružanih snaga je pretraživao skupa sa članovima HGSS-a šire područje Medjugorja, Čapljine, Šurmanaca, Blizanaca, Vionice... Čime je pretraženo i eliminirano veliko područje.

Paramotor vlasnika Mladena Bošnjaka je i danas odradio veliki posao osmatranja.

Dvojica cros motorista iz Čitluka pretraživali su strme padine Gradine. U pomoć u potrazi su priskočili i stićenici zajednice Cenacolo, koji su vrlo uspješno pretražili četri zone potrage.

Potražni timovi sa psima Hrvatskog GSS-a i Hercegovackog GSS-a su odradjivali najteža područja gdje vizualni pregled nije moguć radi gustoće vegetacije.

Cijeloga dana na raspolaganju su bili clanovi GSS Siroki Brijeg, te lovci i lokalno stanovnistvo, koji su vec uobičajena potpora u potrazi.

Ljubazni domaci i vlasnici Etno kuce na putu Medjugorje-Šurmanci vec treći dan pružaju gostoprimstvo cjelokopnom potraznom timu te im se ovim putem i zahvaljujemo.

Potraga se nastavalja sutra pojačanim intenzitetom i očekujemo dolazak večeg broja spasilačkih službi.