063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

HGSS Mostar u sinošnjoj uspješnoj akciji potrage i spašavanja kod Čapljine

Objavio: hgss | 30.05.2019.

HGSS Mostar sudjelovala je s 12 spašavatelja među kojima su bili licencirani gorski spašavatelji, obučeni voditelji potraga,kartografi i dva vodiča pasa, s dva potražna tima sa psima, u sinošnjoj noćnoj akciji potrage i spašavanja u mjestu Crnići općina Čapljina.

U munjevitoj i masovnoj akciji potrage i spašavanja sudjelovalo je 60 spašavatelja iz 6 stanica gorskog spašavanja GSS-a u BiH, Hrvatske gorske službe spašavanja, granične policije i mještani.

Nestala I.Z. (1969) nestala je jučer poslijepodne. U 18:30 sati pripadnici GSS Čapljina izašli su na teren i organizirali potragu a do 20:00 sati pridružili su im se gorski spašavatelji ostalih stanica GSSuBiH.

U akciji su korištene najsuvremenije metode potrage uz primjenu digitalne kartografije, suvremene teorije potrage, čamaca za spašavanje, termovizijskih kamera i potražnih timova s licenciranim psima tragačima.

Nestalu ženu gorski spašavatelji pronašli su u 22:45 u nepristupačnom terenu, organizirali su transport i transportirali je do vozila hitne pomoći.

Sinošnja akcija pokazala je bezprijekornu obučenost, spremnost i koordinaciju gorskih službi spašavanja.