063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Vrijedna donacija za HGSS Mostar

Objavio: hgss | 10.05.2019.

HGSS je specijalizirana za spašavanje sa nepristupačnih terena i po teškim vremenskim prilikama, odnosno za sve situacije kod kojih treba primijeniti posebno stručno znanje i opremu za spašavanje. Najveći dio posla su zapravo potrage za nestalim osobama. Moderna tehnologija donosi nam i nove resurse koje možemo koristiti u potragama. Tako se već duže vrijeme, kao jako bitan resurs, koriste i dronovi. Gorska služba dronove koristi za izviđanje iz zraka, a posebno su pogodni za pretraživanje terena s malo raslinja i vodenih površina. Osim toga, posebno su pogodni i za pretraživanje minski ugroženih područja kakvih u našoj državi još uvijek ima dosta.

Zahvaljujući našem novom partneru i sponzoru, Evona Eletronic doo, naša stanica bogatija je za ovaj vrijedni resurs. Od sada, u potragama ćemo koristiti dron Mavic 2, poklon našeg novog sponzora.

Ovim putem želimo se zahvaliti ljubaznom timu Evone kao i Sync-a, gdje je dron kupljen, koji su izašli u susret nudeći povoljne uvjete za kupovinu.

Kao što je već i od prije poznato, HGSS Mostar nema nikakve stalne izvore financiranja, ali zahvaljujući našim prijateljima, donatorima i sponzorima uspijevamo izvršavati našu misiju i uvijek biti spremni da pomognemo svima onima kojima je naša pomoć potrebna.