063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Buran završetak tjedna

Objavio: hgss | 27.07.2020.


Završetak tjedna za naše spašavatelje je protekao vrlo aktivno. U petak su spašavatelji HGSS Mostar sudjelovali u potrazi i asistirali pri evakuaciji tijela nesretno stradalog A.G. (29) iz Sarajeva koji je stradao u rijeci Neretvi ranije tog dana.

Nakon završetka akcije nastavlja se radno, odlazimo na već ranije najavljenu reizbornu skupštinu saveza Gorskih Službi Spašavanja u BiH na kojoj su između ostalih sudjelovala i 4 delegata stanice HGSS Mostar. Kako je već od prije običaj na skupovima se dodjelju u međuvremenu stečena zvanja. Osobito samo ponosni na naše kolegice i članice stanice Katarinu Hrkač i Anu Šaravanja koje su stekle zvanje "Instruktor medicine gorskog spašavanja". Čestitamo! 

U subotu prilikom pripreme opreme za "MTB maraton XCM Herzegovina"gdje smo angažirani na osiguranju utrke, zaprimamo poziv o ozljedi planinara na Jezercu, Prenj. Znajući da je u planini i najmanja ozljeda opasna, osobito po lošem vremenu kakvo je bilo taj dan žurno krećemo u akciju. Nakon uspješnog završetka akcije kada je planinar sigurno spušten do vozila, slijedi povratak u stanicu i raspremanje korištene opreme u kasnim večernjim satima.

Nakon kratkog odmora, nedjelja i rano ustajanje, te odlazak na osiguranje odlično organiziranog takmičenja brdskog biciklizma "MTB maraton XCM Herzegovina" koje je proteklo uz jednu intervenciju, transport ozlijeđenog bicikliste do vozila hitne pomoći.

Buran i naporan vikend, umorni ali istovremeno i ponosni jer smo uspješno odradili postavljene zadatke zbog kojih i jesmo tu!