063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Vikend u znaku ispita i treninga

Objavio: hgss | 30.03.2022.

Za dane vikenda od 25. do 27.3. pripadnici HGSS Mostar sudjelovali su na ispitu za licencu spašavatelja tragača (SAR licencu) Saveza gorskih službi spašavanja u BiH u Ljubuškom, a održan je i stanični trening potražnih pasa na kojem su sudjelovale i kolege iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

U Ljubuškom je održano zahtjevno polaganje ispita za licencu spašavatelj tragač. Na ispiti su u svojstvu ispitivača sudjelovala tri pripadnika HGSS Mostar, a posebno smo ponosni na kandidata naše stanice koji je uspješno položio ispit. Svi kandidati su pored teorijskog znanja o potragama i spašavanju morali položiti i praktični rad sa GPS-om i mobilnim aplikacijama, orijentaciju i kartografiju, medicinu gorskog spašavanja i vođenje grupe u terenu.

Na treningu pasa održanom na Blidinju sudjelovala su četiri odrasla i jedan mladi pas u procesu obuke. Potražni psi su nezamjenjiv resurs u potragama, te se konstantno trudimo razvijati ovaj resurs. Osobito je korisno kada razmjenjujemo iskustva s kolegama kako bi rad bio još kvalitetniji.