063 00 11 22

063 11 22 33

info@hgss.ba

Za hitne slučajeve, pozovite 124 i tražite HGSS

Zbor spašavatelja, Orebić

Objavio: hgss | 6.11.2012.

Kao i obično, jesenji zbor spašavatelja GSS-a Republike Hrvatske, protekao je u radnom i svečanom ozračju.

Ovaj put domaćin je bila GSS stanica Orebić. To je mnogima bila prilika za uspon na Sv. Iliju, vrh iznad Orebića na poluotoku Pelješcu.

 

 

U radnom dijelu zbora izneseno je nekoliko izvješća i prezentacija od kojih su najzanimljiviji bili: Izvješće sa godišnjeg IKAR-CISA okupljanja u Poljskoj i prezentacija GSS-a RH na tom skupu pod nazivom ''Potraga za nestalim planinarima 1974. god. na Užbi''.

Delegacija Hercegovačkog GSS-a, koju su činili Oliver Dujmović i Zdenko Marić, predstavila je rad HGSS-a u protekle dvije godine, od osnivanja do danas, kao i prezentaciju ''Prilike u GSS-u u Hercegovini i bosni''.

U svečanom dijelu zbora, mnogim su istaknutim spašavateljima

dodijeljena priznanja.

U kontaktima sa spašavateljima iz cijele Hrvatske, naši su predstavnici dogovarali mnoge aktivnosti u skoroj budućnosti, koje će još više ojačati ionako već uspješnu suradnju između GSS-a HR i Hercegovačkog GSS-a.

Razgovaralo se o temama kao što su: sudjelovanje GSS-a RH u vježbi ''Potraga Prenj 2012'', formiranje obavještajne točke na Blidinju, tečaj prve pomoći na Blidinju, proljetno licenciranje pasa itd.

Zajedničko je mišljenje da je Hercegovački GSS kolegama u Hrvatskoj dostojno prezentirao svoje djelovanje, te da ćemo i ubuduće imati njihovu potporu.